EWOUT: ”Am ajuns la concluzia că vreau să dau o șansă dietei Jelinek”

Ewout misc ca cineva fara scleroza multiplă
“Nu mai am simptome evidente de SM și trăiesc, mă mișc și gândesc ca cineva fără SM.”

Ewout (32 de ani) este o persoană activă și dinamică. Pe lângă serviciu și activitățile pe care le întreprinde în prezent ca liber profesionist, se ocupă și de acest website și, în plus, face sport de două ori pe săptămână. Cu toate acestea, acum patru ani lucrurile stăteau cu totul altfel.

Ewout a fost diagnosticat cu scleroză multiplă (SM) în 2010. Cu un an înainte începuse să prezinte simptome precum amețeli și amorțeală în picior. Dar nu le-a dat importanță, a crezut că amețelile erau din cauza faptului că dormea prea puțin, iar senzația de amorțeală în picior era de la alergat.

De la ”primul ajutor” la scanerul RMN

Cu toate acestea, la sfârșitul verii anului 2010 aceste simptome nu mai erau de ignorat: “Am mers la fizioterapeut pentru că îmi simțeam gâtul și umerii complet rigizi și la fiecare vizită veneam cu alte plângeri care păreau să nu aibă nicio explicație logică. Atunci când colțul gurii a început să își piardă mobilitatea și să se lase, fizioterapeutul a considerat că problema nu este de competența lui și mi-a recomandat să merg mai degrabă la medicul de familie”. Atunci Ewout a conștientizat că problema lui era mult mai gravă și nu ținea de primul ajutor, ci mai degrabă de scanerul RMN.

În timpul scanării RMN, asistentul a menționat întâmplător că Ewout era examinat pentru SM. Acest lucru a i-declanșat un semnal de alarmă. Ewout le-a împărtășit vestea celor din jurul său: “Când am spus la serviciu că e posibil să am SM, un coleg mi-a spus că știe pe cineva din trecut care a reușit să lupte contra bolii cu ajutorul unei diete. Dar nu avea mai multe detalii.” Ewout a intrat pe internet și, după ce a căutat şi a întrebat în diverse surse, a ajuns la site-ul overcomingmultiplesclerosis.org.

Diagnosticarea cu scleroză multiplă (SM)

“Am citit toate informațiile de pe site și am ajuns la concluzia că vreau să încerc dieta lui George Jelinek și stilul de viață aferent. Am stabilit că dacă după un an nu văd niciun efect, o să încep să iau tratament medicamentos. Din fericire, nu s-a mai ajuns la asta niciodată. ” Câteva săptămâni mai târziu, când a auzit de la neurolog că este diagnosticat cu SM, știa deja ce trebuia să facă: practic, a aruncat tot din frigider și a început un nou stil de viață.

Scanarea RMN după un an de dietă Jelinek

Privind RMN-ul cranian al lui Ewout după un an de dietă “Jelinek”, neurologul său a fost uimit de recuperare, dar nu a putut spune nimic mai mult. “Doctorul nu recunoaște legătura dintre SM și stilul de viață și aici se încheie discuţia “.

Sport și meditație

Între timp, la aproape patru ani după diagnostic, Ewout se simte în continuare foarte bine. Face sport în mod regulat, aleargă distanțe lungi (16 km) și face tracțiuni la bară, dar reușește, de asemenea, și să se odihnească bine. “La început am meditat în fiecare zi, dar acum fac asta mai degrabă atunci când simt nevoia. În plus, încerc să trăiesc cât mai mult posibil în prezent”. Și din acest punct de vedere se poate spune că stilul de viață “Overcoming Multiple Sclerosis” l-a adus pe calea cea bună.

Ce mai face Ewout în 2018?

Articolul de mai sus a fost publicat în iunie 2014, dar ce mai face Ewout în iunie 2018?

Acum am (aproape) 35 de ani și în urmă cu opt ani am fost diagnosticat cu SM recidivantă. De atunci nu am luat niciun medicament și mi-am păstrat încrederea în noul meu stil de viață, fără excepție și în măsura în care ținea de mine. Nu mai am simptome evidente de SM și trăiesc, mă mișc și gândesc ca cineva fără SM. Deoarece totul a devenit atât de normal și a trecut atât de mult timp de la diagnosticare, pot spune că această afecțiune nu mă mai preocupă atât de mult. Bineînțeles că unele lucruri rămân neplăcute,  de exemplu atunci când merg să mănânc în oraș și bineînțeles, că nu pot consuma 99% din produsele din supermarket sau fast food de pe stradă. Dar cred că acesta este un preț mic pentru a trăi o viață normală și sănătoasă. Actualul meu neurolog mi-a spus că, dacă nu i-aș fi spus, nu ar fi știut că am SM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MS overwinnen met levensstijl