Jelinek dieet: krijg geld terug van de belastingdienst!

Vorige week ben ik naar de huisarts geweest. Ik heb hem onder andere gevraagd of hij bereid was om een dieetverklaring te ondertekenen. Zo’n verklaring dient als bewijs voor de belastingdienst dat je kosten maakt voor een bepaald dieet (bijvoorbeeld sojamelk ipv koemelk). In het geval van Jelinek komt dit neer op lactosevrj en koemelkeiwitvrij. Voor 2013 betekent dit een aftrek van 400 euro op je inkomen. Om een lang verhaal kort te maken: de huisarts ging akkoord. Ik breng deze week het formulier voor 2013 langs, maar ook voor 2012 (200 euro aftrek) en 2011 (300 euro aftrek). Overigens had ik het OMS boek meegenomen en twee artikelen (van Swank in de Lancet en de meest recente van Jelinek).

9 gedachten over “Jelinek dieet: krijg geld terug van de belastingdienst!”

  1. Wat een goed idee! Ik vraag me alleen af of het ook geldt als je een uitkering hebt? Valt het dan onder bijzondere uitgaven o.i.d? Zou je dit ook op het forum willen zetten? thanks!

  2. Hallo Ewout, Ik wil je bedankten voor het feit dat je dit voordeel met ons allen deelt. Ik heb onze belastingadviseur gevraagd of het bij ons nog zien had dit op te geven en dat werd bevestigend beantwoord. Dus als het goed is hebben wij er ook wat aan. Hoop dat het goed met je gaat! Hartelijke groeten, Riet de Groot

  3. Ook ik heb de lijst gelezen en volgens mij komt dieet nr 21ook in aanmerking bij dit dieet, nl verzadigd vet beperkt in combinatie met planten sterolen verrijkt.€100 per jaar.

    1. Ik heb een aantal jaren in België gewoond. Toevallig heb ik vorige week een naheffing personenbelasting gekregen van de Belgische overheid. Ik heb nu mijn Nederlandse dieetverklaring als aftrekpost opgegeven. Ik houd je op de hoogte of die geaccepteerd wordt.

      Je zou moeten nagaan of in België er een vast bedrag staat voor het volgen van een medisch dieet waarop je je kunt beroepen of dat je een verklaring van je huisarts zou kunnen krijgen met een bepaald bedrag dat je kwijt bent gebaseerd op de Nederlandse dieetverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.