Lijnzaadolie met vruchtensap

Omega 3 vetten in de vorm van bijvoorbeeld lijnzaadolie, vormen een van de pilaren van het Jelinek dieet. Omdat je centrale zenuwstelsel voor een groot deel uit vet bestaat, is het niet zo raar om te denken dat vetten een grote rol spelen bij het managen van multiple sclerose. Als al je vetten in je hersenen en ruggenmerg voornamelijk gaan bestaan uit omega 3 vetten, dan zorgt dit ervoor dat de cellen minder snel knapen bij een infectie in de buurt, en dat infecties in ieder geval minder voorkomen. Dit laatste gebeurt doordat omega-3-vetten verhinderen dat je immuunsysteem overactief raakt en het eigen lichaam gaat aanvallen. Maar over het positieve effect van lijnzaadolie heb ik al eerder geschreven.

Het grote nadeel van lijnzaadolie is dat het in  pure vorm nogal smerig smaakt. Je kunt het daarom het beste mixen met koude gerechten zoals salades of het over je pasta sprenkelen na alle bereidingen. Ik zelf nam mijn twee eetlepels altijd als deel van mijn ontbijt bij mijn cornflakes met sojamelk. Maar eigenlijk is dit ook niet bepaald lekker. Gelukkig kwam ik onlangs tot de ontdekking dat de smaak van lijnzaadolie bijna helemaal verdwijnt als je de twee eetlepels olie mengt met vruchtensap. De enige smaakverandering, is dat het sap wat ‘voller’ proeft. Vergeet niet dat lijnzaadolie het beste gesloten in de koelkast bewaard wordt.

2 gedachten over “Lijnzaadolie met vruchtensap”

  1. Ik meng iedere ochtend de 2 eetlepels lijnzaadolie door jus d’orange. Goed mengen en dan opdrinken. De enigste manier voor mij om de lijnzaadolie iedere dag weg te krijgen, zeker nu ik zwanger ben en mijn maag zich verzet.

  2. Ik maak mijn eigen salade-dressing met lijnzaadolie (2/3 olie, 1/3 rode wijn azijn, theelepel mosterd en honing). Ook doe ik een paar eetlepels in een smoothie (soya-, rijst-, of havermoutmelk met havermoutvlokken, aardbeien en/of bosbessen, gojibessen, en een bevroren banaan – 30 seconden in de blender).
    Of een paar eetlepels in zelfgemaakte hummus of bonendip (bonen of kikkererwten, olie, water, tahini, knoflook, citroensap, peper/zout, specerijen naar smaak – bv komijn of paprika).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.