Staat MS op je visitekaartje?

Werken met een identiteitscrisis

Staat MS op je visitekaartje?
Staat MS op je visitekaartje? (foto: vivekchugh / sxc.hu)

Al een tijdje speel ik met de gedachte om vanuit mijn eigen naam te gaan bloggen, en niet meer vanuit mijn pseudoniem ‘MS Mingle’. Dat stelt me echter voor de kwestie dat ik mijn MS publiekelijk maak. Dit maakt me niet veel uit, ware het niet dat ik een baan heb. En graag ook nog eens van baan wil veranderen. Dit maakt dat ik bang ben dat er broodheren (en dames) zijn, die liever niet iemand met MS aannemen.
Nu heb ik de afgelopen tijd geëxperimenteerd met het openbaren van mijn MS. En ik heb daarbij gemerkt, dat het niet uitmaakt als ik erbij zeg “maar ik heb mijn levensstijl veranderd en ik heb er geen last meer van (en ga binnenkort de 10mijl lopen)”. Want het enige wat bij iedereen blijft hangen is dat ik MS heb ;met de betekenis, die ze er zelf aan geven (spierziekte, zal verlamd raken, etc).
Het was daarom nogal spannend toen mijn leidinggevende mij in mijn functioneringsgesprek vroeg, waarom ik eigenlijk dat ‘dieet’ doe. Ik draaide er wat omheen, en toen dacht ik ‘boeien’. Ik moet zeggen, ze ging er wel tof mee om. Ik gaf mijn angst aan, namelijk dat mijn MS misschien een verborgen reden zou kunnen zijn voor het niet verlengen van mijn contract. En zij gaf aan dat ze dit niet ethisch zou vinden. Eind goed, al goed en mijn contract werd verlengd.

Terug naar het begin. Ik wou dat ik de luxe had, dat ik mijn werkgevers voor het uitkiezen had. Maar daar is de economische situatie niet naar. Dus kan ik beter anoniem blijven. Toch is een verhaal pas geloofwaardig als je er een gezicht bij hebt (en een naam). Daarom ga ik mijn eigen naam hanteren, maar voorlopig wel alleen mijn voornnaam. Je wilt het googlende werkgevers ook weer niet te makkelijk maken 😉

Een gedachte over “Werken met een identiteitscrisis”

  1. Dapper. Ik zit in een zelfde situatie en ben te openlijk daarover geweest met alle gevolgen van dien. Ik zit thuis en probeer ms problemen fysiek en mentaal op te lossen. Dat lukt moeilijk met hobbels. De werkgever en UWV zijn erg star en ik word ook in een hoek gedrukt waar ik moeilijk uitkom. Het Jellinekdieet kan de oplossing zijn zeker na mijn zoektocht naar de invloed van eiwitten op ms. Ik ben ervan overtuigd dat dierlijke producten en niet verse niet biologische vruçhten en groenten invloed hebben op ms. Zelf ben ik zeer gedreven om ms te verslaan en aan te tonen dat als je eerlijk bent er oplossingen zijn om wel te kunnen werken. Los komeñ en de zet doen die jij doet is fantastisch en het gaat je lukken ook, wat een boost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.