Raw vegan eten

Wat eet ik op een dag?

Raw vegan etenNaar aanleiding van een vraag van José in de reacties, gun ik je een kijkje in mijn keuken 🙂

Ontbijt – 7:45 u

Bijna elke ochtend begin ik met een kom havermout bereid met soja melk. Vandaag heb ik dadels meegekookt in de melk voor extra energie, wat verse walnoten toegevoegd samen met stukjes banaan. Als de havermout enigszins is afgekoeld voeg ik nog twee a drie eetlepels lijnzaadolie toe en twee vitamine D3 pilletjes a 5000IU.

Tussendoortje 11:00 u

Ik eet een banaan en of een appel.

Lunch 12:30 u

Op mijn werk eet ik brood met zelfgemaakt humus of olijventapenade. In het weekend eet ik vaak een salade.

Tussendoortje 15:00 u

Ik eet twee stuks fruit. Je kunt ook zelf een mueslireep maken.

Tussendoortje 17:15 u

Ik kom terug van werk en snack wat onbewerkte cashewnoten of rozijnen.

Avondeten 19:00 u

Als ik het voor het kiezen zou hebben, dan at ik drie keer in de week pasta met een groentesaus of veganistische pesto. Maar mijn vriendin houdt niet zo van pasta dus eten we waarschijnlijk een rucola-bloemkoolstampot. Gisteren hebben we een pizza met groenten en tonijn gemaakt en in eens in de zoveel tijd eten we gegrilde vis met aardappeltjes uit de oven.

21:00

Eigenlijk eet ik niet meer na het eten. Maar vaak drinken we nog een kopje chocolademelk (sojamelk + cacao). Of we eten een bakje sojavla.

4 gedachten over “Wat eet ik op een dag?”

  1. leuk om te lezen wat je op een dag zowel eet! in ben me aan het verdiepen in het jelinek dieet, eerst dacht ik, ik mag niets maar inmiddels zie ik alles wat wel mag! vraagje naar aanleiding van jouw voorbeeld, gebruik je gewoon cacaopoeder?
    Meteen nog een vraag, klopt het als ik het goed interpreteer dat je beter helemaal geen zuivel kan eten? dus ook geen geitenmelk/kaas? vanuit het boek vind ik alleen geen koemelk.

    groetjes!

    1. Ja, dit klopt geen zuivel en dergelijke. Dit heeft te maken met de hoeveelheid verzadigd vet en de onduidelijkheid over de uitwerking van melkeiwit op het imuunsysteem. Of beter gezegd, hoe dit systeem reageert op de aanwezigheid van dit eiwit in je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.