Mijn MRI uitslag 2011 in vergelijking met 2010

Zoals ik al eerder aankondigde, zou ik mijn MRI’s nog publiceren. Hieronder in de linker rij vind je de beelden uit 2010, in de rechter rij de corresponderende beelden uit 2011. Helemaal onderaan zie je nog een nieuwe foto. Daarop zie je mijn hersenstam. De foto’s zijn allemaal flairs, dat wil zeggen dat er contrastvloeistof in mijn aderen is gespoten voordat ze gemaakt zijn. Als een MS hart aankleurt in een flair (witter wordt), dan betekent dat er een recent een ontsteking is geweest.

Afgaand op wat de radioloog schrijft zijn de MS harten die ik had sterk aan het afnemen en zijn ze niet aanwijsbaar actief. Wel is er een nieuw vlekje ontstaan in mijn hersenstam (laatste foto), dat recent actief is geweest.

Mijn neuroloog zei dat hij zelden zulke goede resultaten had gezien, en zeker niet zonder medicijnengebruik. De laatste schub die ik had was heel mild, en vond net voor de foto plaats (misschien het vlekje?). Ik hoop dat deze resultaten MS-ers die nog niet het Swank of Jelinek-dieet volgt over de streep trekken. Ze zijn voor iedereen die verzadigd vet laat voor wat het is haalbaar!

<- 2010 – 2011 ->

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.